Friday, October 7, 2011

tibe-tibe

Assalamuailaikum..

sedih!!
ok!! sy igt kt mak sy
aishhh tibe2 je..
hanum senyum =)


Bismilahirahmanirahim..

Ya Allah. Sampaikanlah pahala apa yang aku bersedekah kepada roh ibuku. Ya Allah. Ampunilah dosa-dosa ibuku, kasihanilah akan ibuku, selamatkanlah ibuku dan terangilah kubur ibuku dengan rahmatMu, wahai Tuhan yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang. Amin..

Bismilahirahmanirahim..

Ya Allah. Ampunkanlah segala dosa-dosaku dan dosa kedua ibu bapaku dan kasihanilah mereka sepertimana mereka memelihara dan mendidiku semasa kecil. Amin..



dh lame~!!!!!

Assalamualaikum..
( x jwp dosa jwp syg) =)

w0o0o0o0o0~~
asenye dh lme x menulis kt blog yg anggun ni..
ase dh bersawang, berdebu, dh jd sarang labah2 dh pon silap2 labah2 dh jd atuk pon..
wahahaha..
nk kata sibuk tu xde lah sibuk mana pon tp sibuk lah jgk..
al-maklumlah dh bukak sem bru dh jd super2 senior wooo~`
tp perangai ni gaya x senior?? itu kena tnye diri sndri lah..

bnyk jgk perkare yg berlaku dr bukak sem bru smpai lah skrg..
perlu ke cte sume tu asenye perlu kot tp korang snggup x bce..
huahuahua..asenye sy yg x snggup menulis kot..

cukup2 ok kte cte dlu ape yg mula2 berlaku k!!!
korang2 nk tahu aritu balik srwk sy naek firefly cehhh xde motif nk cte..
tp tulah 1st time sy naek huhu..slalu naek airasia je..
tp best w00o0o0 naek bnde alah tu..ade mkn2 n plg syok nye pilot die bwk laju..skejap je smpai..
cehhhh dr cte nye mcm ade driver sndri je yg bwk..
smestinye sy balik dgn buah hati sy n puan romate sy yg masin itu..

huahuahuahuahua..
tp cop yg sdih ckit time dftr blik tu.
opocot terkjt..
sy xdpt sme bilik dgn pn romate sy yg masin tu..
kami pnye lah berharap dpt bilik sme alih2 terpisah skejap..
hohohohoho..
tp sy dpt romate ngn cik ika haruka n romate tersyg beliau sape lg klu bkn cik in bobo tu
snyum gitu..sbenarnye dlu2 penah jgk nk bilik ngn cik in bobo tu alih2 sem ni dpt jgk..
huhuhuhu..tp nk d pndek kn cte sy dh dpt romate ngn pn romate sy yg masin itu..
alhamdulilah..bhagie gitu..
tp bahagie kami hnye smentara..
alih2 dtg org ke3 yg x thu asal usulnye..
mcm chipsmore sekejap ade sekejap xde..
mcm x wujud je beliau tersebut..
sy doakan sume nye slmt..

itu cte psal bilik sekarang nk cte sal pergi ke kls plak.
hahahaha~~
sem ni agak berbeza dr sblm2 ni yela mne x nye sume kls dh kt barat..
lebih krg dh jd org barat lah skrg ni..
klu nk g barat msti lah kne naek bas..haaa itu yg lemahnye
mne x nye byk jgk kls yg kul 8 haaa cube korang bygkn klu kls kul 8 nk kne naek bas kul bpe then nk kne bgn kul bpe so korang kire2 lah sndri ye..
klu lmbt kne tinggal bas dh lah bas mcm sardin cap ayam..
sape yg lemah2 ni mmg kne tolak jela
so sy antara org yg kuat sbb berjaye naek bas di antara org2 yg rmai tu..
hohohoh perasan nye..

ohyeeeeaaaahhhhh!!
sem ni sy kne buat fyp or nme penuh nye FINAL YEAR PROJECT!!!
hohohohoho..
sgt seronok..
sape yg amik bnde alah tu die tahu bnde alah tu so sy mls nk cte pjg lebar..

herrrmmmm ape lg ek bnde yg nk cte cube korang pkir..
ermmm asenye mcm dh xde idea kot..
tp kan korang tibe2 fkiran sy ni terigtkn sesuatu 
korang nak tahu x ape..
sy
kn 
tibe2
teringin
nak
makan
KFC!!!
=)
nak2.ase mcm dh lme je x mkn..hohohoho..btl x??
nak2..awk yg bernama kfc sy nk lah..

cukup!!!!
Assalamuailaikum korang.

SAYANG AMMAR..(eh gatal!! tbe2 je)
hikhikhik..

Friday, August 26, 2011

posto-posto~!!!

Assalamualaikum wahai warga2 blog...

Korang2 nk thu x sy dpt arini??? cube korang teka~~ sy dpt KAD RAYA ^_^ eeeee dh lme x dpt kad raya..bgn2 pg td jeng2 ade smpul surat atas meja ditujukan khas utk sy lah..nk thu x drpd sape..jeng2..dprd kwn sy yg nun jauh d KEDAH..haaaa sape die cube korang teka..eeee mstilah cik IEKA kte..hehe...wah ase xcted eh dpt kad raya..ase dh lme x dpt kad raya..thnx sgt2 kad Ika kad raya tu...

zaman dh canggih ni kad2 raya ni dh smakin org lupe..yela dh ade internet, handphone and so on lah..dh kurang keja encik posmen kte tu..nk bt ucapan sume org tulis kt fb, kt twitter, kt blog, sms, even sy sndri pon bt ape yg org laen buat tu..klu time skolah ni excted sgt nk beli kt raya nk bg kt kwn2..abes satu kls tu sy bg kad raya..tp yg buruk ckit perangainye msti nk tggu blsn drpd dieorg plak..ish2..kexcted nk bli kad raya ni dh krg..

aritu ade perasaan jgk nk bli kad raya..usha jgk lah kad raya tp xde pon kad raya kt kdai tu..mmg lah xde sbb sy g usha kdai2 baju..huhu..^_^ tp kn kdai2 yg jual kad raya pon dh smkin krg..almaklumlah dunia dh maju..hidup Malaysia!!! (tetibe je)

haaaa sblm terlambat sy nk ucap SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kt kwn2 blog sy..ampunkan salah n silap sy dr hujung rmbut hingga ke hujung kaki.. xlupe jgk kaum keluarga, guru2, kekasih hati en.ama, rakan2 di SK Clifford, SMK Seri Lipis, rakan2 UNIMAS. geng tedah sy..(Ika, Ija, Intan, Datuk Aina, Mama)..haaa x lupe jgk romate ku yg manis..heee..n sume yg mengenali diri sy..

haaaa lupe jgk nk bt ucapan SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMEREDEKAAN jgk..dh smbut rye lupe nk smbut merdeka yeee korang..jnge gtu deh..x baek..haaa sape tu kte smbut mrdeka yg ke bape thn?? spe x igt sila kuar dr Malaysia..='= msti lah yg ke 54 thn..^_^..korang kne ase sikap patriotik taw..MERDEKA!!!!!

korang jgn main mercun tw..bhaye..ari2 bace paper ade je cite sal putus jari la ape la..seram asenye..

cukup!!!

Salam..


Wednesday, August 24, 2011

Buku resepi~!!!

Assalamualaikum.


Salam Ramadhan semua..asenye dh terlmbt sy nk ucap slmt berpuase sume..org lain dh sibuk ckp selamat hari raya tp xpe itu sume sy x kesah suka ati sy lah nk ckp pape pon..persetankan sume itu..bkn ape dh lme asenye x meluahkan isi hati d blog sy yg comel ini...errrr comel ke??? cukup melalutnye..

berbalik pada tjuk asal kte td sy nk cite pasal buku resepi...korang sume ade x buku resepi masak2??? ade x?? sape ade angkat tgn..cnfrm xde kn..sy sndri pon xde..org skrg ni mne ade dh buku2 resepi ni..sume dh on9 je nk cari2 resepi baru ni..btl kn?? termasuklah dr sy sndri..

aritu kemas punye kemas jeng2 sy terjumpa buku resepi arwah mak sy...wah terujenye sy..sy ase tu lah bnde berharga buat dr sy..dlu time arwah mak ade sy slalu jgk tgk buku tu tp buat2 x tahu mcm x penting je..tp skrg bila dh jmp tu mcm excited plak nk baca..wlaupon dh agak lama tp dia agak berguna..

byk jugak lah resepi2 arwah mak simpan dr sgale masakan, biskut, kek, gulai, kuih-muih semua ade..cara nk masak mee goreng pon ade..wah sgt2 berguna!!! mesti simpan!!!

tp kan zaman kite skrg ni dh xde dh buku resepi yg guna tulis tgn sndri sume dh yg ala2 majalah tu..tu x termasuk lg yg on9..almaklumlah zaman dlu dan zaman skrg cukup berbeza kn..

cukup!!!!

itu saje..=)

Salam...

Sunday, July 31, 2011

maluKah???

SalaM....

entry kali ni nk tnye kt korang sume klu korang sume ade mak tiri adakah korang malu or ase seangkatan dgnnya lah..agak2 kn ape yg korang ase..malu kah? x ske kah? ase benci kah?? ase ssh kah??? penah x korang terpkir...

dlu2 penah jgk terpkir time mak ade lg..tp hati kata x mgkin aku ade sume tu..tup2 arini sy ase sume tu..dlu sy slalu dgr akak kt dpn umah ni gdh ngn mak tiri die..ase gerun d hati tetap ade tp x pernah terlintas d hati nk ase sume tu..tp Alhamdulilah akak tu dh blh trima mak tiri die spenuhnye..dan skrg ni mereka dh jd mcm kwn rapat..adakah sy mcm tu jgk??? ade ari tu sy borak2 ngn mak tiri akak tu..die cite sal pengalaman die time gduh ngn akak tu..die ckp sgt2 perit..die ckp kne cbe lah sesuaikan n hormat lah mcm kte hormat mak btl kte..n then die ade tnye gak sy mcmane keadaan baru sy~~ sy pn hanye mmpu tersnyum x thu nk ckp ape... sbenarnye byk bnde nk ckp kt makcik tu tp biarlah sy simpan saje ape yg sy ase..ckup lah sy hnye cite kt sygku ape yg terjd..

mmg makcik tu perit lalui sume tu tp bg golongan anak tiri ini pon sme ape yg makcik tu rase..klu blh sy nk jerit2 kt dunia sy xnk sume ni..tp sume tu dh x blh d ubah..='= slagi sy mampu bersabar sy akan bersabar tp kdg2 sabar tu x blh nk bendung lg..maafkan sy jika sy agak kurang ajar..ini lah d kata kan takdir..sume tu telah tertulis d atas sana..mmg dlu x penah terpikir nk semua ni..

smlm mak cik sblh umah ade bt knduri sume dok tnye pasal si die sy hnye mampu tersnyum saje n x mmpu berkata2..ase nk lari je dr ctu..lg2 ade sorang makcik ni tnye soalan pnye power gle yg x mmpu dh sy nk snyum..ase nk nangis kt citu jgk tp cbe gak bt co0l!! siap je mkn trus cabut lari mlas dh nk hadap makcik2 tu..adakah itu perasaan malu?? tp x thu nk d ketogori kn ape lg..

aduh ase nk nangis je ble terigt knduri kt umah makcik tu nseb baek die tu x smpai lg time tu tp kebanyakan makcik2 a.k.a geng2 arwah mak dlu dieorg sume ckp si die ade iras2 muka arwah mak tp yg membezakan nye badan je kbykn nya sume same dr segi wrne kulit, btk muka sume same..betulkah??? dh rmai sy dgr org ckp mcm tu.. wlaupon si die ade iras2 muka arwah mak tp hati ini tetap sukar utk menerima nya..='=


gambar arwah mak dgn kami semua..


gambar si die..sama x muka??
muka terpkse bergambar.='=

CUKUP!!!

SaLaM~

Wednesday, July 27, 2011

Corak cantik..

salam...

merepek2 je tjuk entry kali ni..bkn ape tp xthu nk cte ape tp ase nk menaip so tercipta lah idea nk cte sal corak cantik..hehe..ape corak cantik tu??? nth sy main hentam je nme die..actually corak cantik ni yg org pkai time kawin2 tu iatu inai lah..tp trend skrg ni org pkai kt ats tapak tgn,.,

tp kan sy terigin sgt nk pkai time tu sy tgh tgk cte2 kawin kt kg ngn sepupu2 sy..bestnye klu dpt pkai bnde2 alah tu..hehe..then jeng2 sepupu sy pon trus kluar kn peralatan nk bt corak2 cntik tu..bhn die mstilah inai..hehe..tp sy x reti nk ukir cntik2 tu semuanye sepupu sy yg tlg buat kan..THANX sepupu merealisasikan impian sy sekejap wlaupon bnde tu alar kadar je..dh siap2 bt tu kami snap2 lah skjp..

jeng2..inilah hsilnye,,,



corak simple2 je almaklumlah main hentam je..hehe


tgn sape lah ni...




haaa klu sape nk jgk mcm tu sila lah sruh sepupu sy yg buat kan..hehe..die ckup mahir bab2 mencorak ni..


tu lah cousin sy yg buat corak2 cantik tu yg tgh tersenyum bahagie tu..nth ape bnde yg d gosipnye pon sy x thu..huhu..

cukup!!!!

wsalam...

PERKATAAN

ASSALAMUALAIKUM....

tgk pd tjuk tu sy nk ckp ssh nye sy nk sebut perkataan itu..wlaupon agk mudah disebut tp agak kekok bg sy..bkn sbb xpndai nk sebut tp ianya bru n krg kerelaan hati ini utk meyebutnya..krn bg sy perkataan itu adalah perkataan yg terlalu khas buat sy dan ianya tdk blh d tkr gnti dgn yg baru...

perkataan tu perkataan yg plg mudah mmg mudah..yelah perkataan yg plg awl bg budak2 yg pndai ckp slalunye dieorg akan ckp perkataan itu cthnye mak,mama,ibu,umi,mami n sbgnye lah..tp susahnye bg sy...errrrkkkkkk xnk2!!!

cukup!!!!

malas nk cte pjg lebar tp PERKATAAN tu susah nk sy sebut utk org lain bt mse skrg ni..HARAP MAKLUM..

wsalam...

cinta muka buku..


Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar petanda suruh aku terima kamu
ooh.. Hati ku rasa sesuatu..
Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
oohh.. Kenakah rasa itu..
Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita cari peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa
Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata kerja
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta
Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja
Pabila kau renung tajam-tajam mata aku
Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu Oooo…
Ini cinta remajaku
Dan pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo…
Itulah cinta yang satu, cinta di muka buku..
Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita beri peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa
Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata cinta
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta
Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja
Pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo
Itulah cinta yang satu
Cinta di muka buku



p/s: lagu kite by AHMAD AMMAR.. ^_^

Thursday, July 21, 2011

eSok

ASSALAMUALAIKUM...


Esok akan bermula lah episod bru antara aku die dan semuanya..
tanggal 23 julai 2011 bermula lah segala2 nya sesuatu yg baru..
d harapkan semuanya berjln lancar..
walaupon agak berat ati ini menanggung semua itu tp itu semua adalah REALITI bkn KHALAYAN lg..
seminggu memikirkan perkara itu..akhirnye perkara yg d takutkn itu akan tiba jua..

adakah sy mampu utk menghadapi semua itu..
mmg agak mudah tp tidak bg sy..
utk menyesuaikan sesuatu yg baru agak payah lg2 itu semua bukan kerelaan sepenuhnya..
smoge ALLAH mempermudahkn semua ini..
hari ini ati ini tdk tenang memikirkan perkara esok dan seterusnya..
mampukah sy?????
ntah lah..

esok mungkin blh hdapi lg tp utk ari yg seterus2nya mcmane???
ermmmm..buntu memikirkan..
ase nk lari jauh2 dr semua bnde ni tp lari lah sejauh mane pon die tetap akan dtg juga..
kekuatan amat d perlukn utk semua ini..
mmg agak mudah tp sukar bg sy..
selagi blh bersabar sy akan cube tp kekuatan utk esk semakin lemah..
nk lari dr semua ni akan memburukkn lg keadaan.

ohhhh 23 JULAI 2011 ianya sungguh ngeri bg diri ku ini..

Tuesday, June 28, 2011

org baru org lame...

SALAM...

org baru slmt dtg sy ucapkan ke dlm idup kami..
org baru mgkn lmbt ckt sy nk sesuaikan diri ngn awk so awk kne sbr tp sy tetap cbe k..
org baru jgn plak ckp sy x ske awk tp sy akan ckp sy tgh mencube mmg sukar utk d terima..
org baru awk kne phm la situasi kami..
org baru mungkinkah sy akan menyanyangi awk sepertimane sy menyangi org lme???
org baru hari kebahgian awk akan tiba x lme lg tp bg sy itu bkn hari kebahgian sy tp ari plg mendebarkn...
org baru maafkan sy jk sy xdpt menyanyangi awk..
org baru m.cu ckp sy kne hormati awk sbgaimane sy hormati org lme tp org lme tetap no 1 d ati sy..
org baru awk mgkn x dpt jd yg terbaek spt mne org lme jg kmi skeluarga..
org baru sbenarnye brt ati sy utk menyatakan xnk kpd awk wlaupon mulut kata YA tp ati kata TIDAK
org baru sy xblh pentingkan dr sbb setiap manusia prlukan psgn mcm sy jgk sbb sy ase ape yg awk ase..
org baru dlm ati kte ni byk bilik2 utk kte ltk org yg kte sy mgkin sy akan bina 1 bilik lg utk sy ltk dlm ati sy..
INSYAALLAH sy cbe..

smoge org lme bahagia d atas sana..AL-FATIHAH..
org lme tetap no 1 d ati sy...

Wednesday, June 15, 2011

Perginya seOrang Ustaz

salam...

9.06.11 perginya seorang tok guru yg sgt d sengani..takziah buat keluarga arwah Hj.Abd Hamid...arwah lbh d kenali sbg tuan guru ataupon pak andak oleh pnduduk kg serta ank2 murid nye..pemergian nya amat trase khlgn nya..pemergian arwah jgk turut trase buat ahli2 keluarganye terutama isteri tercinta yg tlh hmpir hidup bersama selama 70thn ssh n senang d harungi bersama2..

yg hidup harus terus hidup kte sume hnye mampu berdoa kpd arwah smoge roh nye d tempatkan bersama2 org yg beriman..tetapi bg sy agak terkilan krn tdk pergi menziarahi arwah ketika sakit d hospital kuantan.. Allah telah permudahkan arwah atuk dr mula hingga arwah atuk d kebumikan..

Al-FATIHAH buat arwak atuk tercinta...

 gambar arwah atuk ketika beliau muda bersama isteri dan anak2 tersayang.


kenangan terakhir atuk mase kahwin angah tkah..atuk tersenyum ceria menyambut ahli baru dlm keluarga bsr..

Friday, June 3, 2011

mo0o0o0ddddd

salam...

asenye dh lme x menulis dlm blog ni..nk kte bz xlah bz sgt tp nth lah xde mood nk tulis..tp arini terpanggil jgk nk menulis dkt blog maybe sy ni not in gud mo0o0o0ddd~!!!! mmg pon..bese lah kt umah ni mcm2 mslh berlaku tp kte xleh nk lari dr sume mslh tu..juz mslh tu je berbeza klu kt kolej mslh len, klu kt umah mse len mmg xleh lari..org gle je xde mslh ni kn???? so nk jd gle ke klu xnk hdapi problem tu...so mgkin ade cre tersndri nk hlgkn mslh tu..ade yg meluahkn...ade yg mkn byk2..ade yg jln2 tok tngkn..maybe ni cre sy tok luahkn mslh tu..klu nk luahkn ktorg len tkt org len terbeban plak dgn mslh kte ni tp atleast kte kne jgk cri seseorg tuk dgr mslh kte ni kn??? xkn nk smpn je kang x psl2 jd gle plak...herrrmmm tp bg sy, sy lbh ske tok mendiamkn dr xpon nangis tu je cre bg ase lbh tenang kn...

ermmm tp nth la ase x snggup je nk hdapi sume tu..so sy kne kuat jgn lmh..byk kn bersbr n byk kn berdoa pd ALLAH..ALLAH sntiase membantu umatnye dlm ksshn...aduhhh ase nk nangis plak ble nk cte lbh2 ni...="=
HANUM kuat!!!! tp kn ermmmmm.....ya Allah tlg lah hamba menghadapi sume ni~~

ok ckup smpai ni jela cte!!!!! ble nk cte lbh2 airmata ni pon sibuk je nk kuar lbh2..ishhh ssh nk tahan,,,,pape pon hanum is the strong person!!! :(


kan best klu tgh sdih2 ni dpt g mandi pantai ke air trjun ke jln2..atleast sume mslh ni akn hlg sekejap..ade x sape2 nk bwk sy jln2??? sila angkt tgn...sy  rela je ikt sape nk bwk sy...='=

Friday, May 27, 2011

::maaf::

salam...

d cni sy nk mtk maaf kt sume org..

especially...

family....kwn2...gewe...

sy syg korang sumenye...

hati2 cti ni...lme o0o0o0..sila membina bdn..haha..

maaf sume...

Sunday, May 15, 2011

::H@me::

salam..

HOrey!!! sy dh ade kt umh.,.0o0o0o0 tp penat o0o0 hmpir 12jam perjlnan smlm..huhu dr srwk smpai la umah..huhu..abh kmk jmpt kmk kt epot..dlm kul 4 smpai epot..x lme pas tu abh dtg..huhu..1st time abh jmp ama..eee,,nervous sgt..huhu..lastly abh n ama bertemu 2 mata berttg mata..aku yg d blkg berdbr2..haha..Alhamdulilah sumenye ok..sukenye..hehe..lalalala~~~

otw lek umah g shopping kt tesco.....nk thu x ape yg sy bli..?????!!!!jeng2...DRAGON FRIUT!!! i like..dlm byk2 bnde aku blh pegi kt ctu dlu dg agk dh msti ade buah tu kt ctu..dh lme o0o0o0 x mkn buah tu..abh sy amik byk2 ek dh lme x mkn buah tu,.,sbb abh byr lah sy amik byk2..tedah abh kmk tok..pape pon buah tu sgt manis..

slesai bab buah,,,,kdai strusnye bli sate plak..wo0o0o sdp sate tu..byk kmk mkn  dh lme x mkn sate..blek umah ni target nk mkn byk2,,,,hahaha~~~arini dh mkn ikan patin...wo0o0o0 marvelous sdp gle dh 5 bln x mkn..nkmatnye...sdpnye lah mkn kt umah ni tp yg ksian nye kne msak sndri...haha..klu x mls alamknye krus lah dri ku ini..so kne lah rjin2 kn diri..

dh2 mengarut..kne wt keje umah plak..fuh lg 1 aku agk umah mcm kapal lanun perang tp slh tekaan ku..bkn mcm kapal lanun tp mcm jepun kne tsunami..huh dahsyat..arini dh start operasi..arini dh berjye operasi kt dpur..esk lusa operasi ruang tamu, bilik, kt dpn plak..haha~~~

gud luck kt dri sndri..haha~~


haa~~ni la drogon fruit yg manis lg anggun tu,,sdp o0o0o0

Wednesday, May 4, 2011

tedah kmk..

salam...

arini 4hb mei 2011 bersamaan 2 paper tlh berlalu...
tp ble tnye mcmane 2 paper tu sy jwp agk menghampakan..
ase mcm x penah blaja je sume tu..
hOpe lect sy bg lah mrkh ksian kt studnt die ni...

huhu..first sal si makcik corporate finance ni..
huhu..die ade ank 40mcq and ade 8 suami calculation..
hoho.. korang nk tau ank2 ngn husband die tu sgn sgt100 nk jmp sy ni..
bkn sbb ape sbb die ssh lah..hehe..
tp atleast yg husband die tu madam tu dh bg revision tp die very2 tricky..huhu..
yg ank2 die huhu..berbelit2 otak kmk mok pkir ya..
argggg mcmane nk naik kn pointer ni...

second exam ni...
huhu..abg econometrics yg sgt2 hensem..rmai gdis2 n teruna2 ternganga ble tgk die ni..termasuklah sy..
hanye Allah sj yg thu mcmane aku nk jwp nye..tp hope dr.evan bg markah yg terbaek..jgn fenin2 mark krts sy
huhu..ni nk cte sal abg econometrics yg hensem bangat ni..die ade 5 adik2 calculation + ngn sorang kakak bonus..
tp yg plg sy yakin dpt jawap si kakak  bonus tu kot..
klu korang2 jmp ngn abg econometrics ni cnfrm pngsan lah..ase nye mcm 1 sem sy jmp abg econometrics ni mcm xde effect pape pon..smlm rona ade jgk ajar2 sy ase mcm bdk tadika yg bru blaja 'ABC'.. rona ckp ni sy terhangguk2 mcm burung belatuk tp korang jgn igt sy x phm tp sy phm lah!!!!haha..yg rona aja tu jela tp nye..dh2 ckup cte sal abg econometric dlu..but the conclusion nye die sgt100 ssh..

dh2 mengarut,.,tu pakcik method sdg menanti plak 9hb ni..hope sy akn wt yg lbh baek drpd makcik cf n abg eco ni..semoge Allah permudahkn jln kami sume..yg dh lps tu biarkan kte hnye mampu twakal...4 paper msih menanti..dup2..hanum study~!!!!

k la pape pon wish luck at me..n gO0d luck kt Korang sume..try the best~!!!!..tata..
Salam..

Wednesday, April 27, 2011

::topup::

salam...

entri kali nk cte sal topup..
sepupu oh sepupu...
npe lah sy ni lmbut ati sgt tbe2 gi topup kt spupu..
slalu gak die mtk tp nth la npe ati sy lmbut sgt nk pegi bg..ermm..
sdgkn mule2 die men2 je lme2 maybe die ase srnok kot ble die mtk sy bg..
sy ase mcm x berkire sgt lah coz die spupu..tp klu dh slalu2 ase geram gak lah..mrh2 sy pon sy pegi bg jgk..

hanum kuat lah ckit jgn la asyk ikt je..nk jd mcm lembu d cucuk hidung ke..XNAK LAH!!!
dh2 pas ni sy kne tegas k..
berani k!!!

huhuhu..thanks romate sdr kn sy..pas nisy x ikt ckp die lg k..
sy wt x thu je k..
keras ati ckit..jd jht ckit biarlah die wt x thu je..bak kata romate...

dh lah sdih lak ase ble cte pjg2 ni..
abaikan..
asalkn sy bhagie..mmm...
thanx..

Tuesday, April 26, 2011

::exAm::

salam...

demam exm dh bermula..
sume sibOk dh study..
sume dok kre2 mark..pkr sal carry mark..huhu..termasuk lah sy~!!

kebiasaannya sblm atau 2 3 ari nk exam sume dok call parents masing2 ckp yg dieorg nk exm, mtk maaf doakn mreka everything tu lah termasuklah diriku sendiri..tp nth lah maybe sy laen dr yg len cket..

sbb ape len drpd yg len sbb sy x call pon sblm exm.,nth lah maybe egO @ x besa lah ngn abh..klu dgn mak len lah mcm2 bole cte luar n dlm sume cte..huhu..itu dlu tp sume tu dh tinggal kngn cik anum oiiii~~
awk tu kne lah bese2 cket ngn abh awk tu.,errrkk tp st x pndai lah.,.maybe dr kcik lg sy x besa dgn abh sume bnde mak,.nk mtk duet pon ngn mak sdgkn abh lah BANK FAMILY..  =) bkn sb  abh garang ke ape sbb sy x besa..nth lah sy pon dh cube biase2 kn tp.............mmmmm...itu jelah je jwpn nye......

abh pon mybe ase ape yg sy ase...die cbe nk bek2 ngn ank2 die tp ank2 die ni sume rpt2 ngn mak die..mmm..udin je rpt ngn abh die lah jg org tgh kmi skrg ni klu nk ape2..huhu..kdg2 klu malu nk mtk duet udin lah jd mangsa kmi..tedah udin..mgkn ni lah hikmah die baek ngn abh..org ckp klu ank sulOng die baek2 ngn ayh die drpd mak die tp berbeza lah ngn sy...

patah tgn sy ble mak dh xde yela klu dlu ape2 sume mak even nk balik dr ostel pon ckp ngn mak sdgkn abh yg jmpt.,huhuhu..nk kuar pon ckp ngn mak pdahal abh yg antar.,.kdg2 mak pon naek mrh ble mak jd org tgh antara kami dgn abh.,.huhuhu.,.kngn2~~ igt lg dlu mak penah ckp klu xde mak nnt mcmane lah kami agk2 nye yela kami x rapat ngn abh.,.ermmm..... mak tp sume tu dh berlaku kt kami.. =( tp sume bnde tu mengajar aku erti lbh dewase n erti seorang ank sulong yg bertnggjwb ngn adik2..klu x aku mengalahkn adik2 manjenye..ade hikmah sume ini berlaku..,.,= =,,,

abh2,.,sy perlukn nsht abh sy nk mcm mne mak lyn sy dlu..btl lah org ckp klu ayh ni x sme dgn seorg ibu..klu mak ni membebel je tp klu ayh ni cO0l je co0l x bererti x syg kn kte..kn2??? tp coOl2 abh ni wt sy sntiase sdih.,.bkn abh x syg ank2 die abh syg sgt2 ank2 die juz die x reti nk lyn ank2 die mcm mane seorg ibu lyn ank2 die..klu btl abh x syg ank2 die npe stiap kemahuan ank2 die abh ikt je.,.terutamanya aku ni..so fkir2 lah abh sy ke x..so jgn fkr abh x syg k...

eeee...ape yg dh sy melalut ni..dh lari dr tjuk asl td..ase nye nk story2 sal exm tp tersory sal abh plak..=)
xmo sdih eh hanum.,.pape pon gud luck kpd insan2 yg bkal menduduki exm especially gewe n teman2..hope korang blh jwp exm dgn mdh...smoge Allah permudahkn jln kte utk exam.,.

tamat cte.,.lalalala~~


ni la pic sy nge abh sy.,.hikhik,.comel dop sy..sme jah mke nge abh sy.,org ckp muke sy sebijik mcm muke abh sy tp syg nye sy xbpe nk rapat ngn abh,.,tp ape2 pon sy thu abh sy syg sgt2 kt ank die kn abh kn???
tp abh sy xske lah abh ngn die tp sy thu abh prlukn seseorng utk bntu abh sy phm.,.sy akn cbe ske ape yg abh ske tp skrg bkn mse lg.,kne amik mse dlu,.,bkn sng nk bnde yg lme nk d tkr yg bru.,huh~ x pernah terpkir utk sume ni.,.setiap yg berlaku tu psti ade hikmahnye.,sy percaye tu.,tgk lah skrg,.,udin rpt ngn abh sbb nk tlg kakak2 n abg die,.,hikhik,.,terima kasih abh utk sgala2nye.,.syg sume2 nye.,.

ni la udin bdk 'gemOk' slalu tlg kmi,.,=) syg eh kt udin,.,

dh melalut sy ni.,.k la tu je la dlu,.nk study plop,.huhu~study ke???HANUM KENA STUDY lah.,.dh la maen2 k..

salam,.,

Wednesday, April 20, 2011

????

kenapa..
mengapa..
why..
kenak..
bakpO..

nth sy pon xthu sume tu..

Oo0o0o0o0wwwhhhhh~(i like)
thanx..

Friday, April 1, 2011

Not rEady

Assalamualaikum..

wah~~~~~dh msuk 1 April...
dh x lme dh nk final..
bersediakah anda sume??? eh sebOk tnye org dri sndiri dh bersedia ke??????
actually 1 april bersamaan dgn ari jumaat sy ade 'dating' ngn dr.jamal..
tp kn100sy x gi jmp die gara2 sy x bersedia nk hadap muka die..
lg 1 sy malu eh nk jmp die.,.sy malu dgn mrkah sy yg x brape nk baik ni..
sy x bersedia + malu + x Yakin + sedih = so x pegi lah jmp..
maafkan sy dr.jamal sbb sy mungkir jnji.,.,:(
sy x bersedia sy tkt sy nangis dpn dr.jamal nnt sbb sy x mampu nk wt ape yg dr.jamal harapkan...
errrmmmmmm.,.t sy dh bersedia sy g ek..
terima ksih dr.jamal sbb byk tlg sy..tp sy x wt yg terbaik...
ooooiiiiiii HANUM cbe lah sdr ckit...
SEMANGAT100x..jgn lemah2...
STUDY lah..t sem dpn dh nk final...errrkkkk... :s

HANUM KENA STUDY...
abiskan assgmnet yg blm siap tu~

dr.jamal = maaf kan sy..sy mtk maaf sgt2..ase bersalah sbb x jmp arini...sy mtk maaf jgk sbb sy x wt yg terbaik ape yg dr. harapkn..

sedih eh.,.tgk mrkah truk.,.,
alalalala cutey jgn sdih2 ek..(comel meouuwww tok)

HANUM awk kne wt btl2 final t...

IF+ FI+ CP+ ECONOMETRIC+ EDI+ METHOD= get the best result~
capaikan target yg dr.jamal bg tu..
try the best..
chaiyok2 hanum..
smgt~!!!

InsyAllah sy akn wt yg terbaek :)

kmk mok girl yg tdung hijau tu~!!
:)

tata...salam...




Wednesday, March 30, 2011

k.a.m.i~!!

salam..

k.a.m.i  b.e.r.d.u.a.....


s.a.y.a & d.i.e....
x tw nk post ape sbb nth sy sdih...

Saturday, March 26, 2011

surat buat mak.


4 Feb. 2011

Dh genap setahun mak tinggal kan komeh.
Asenye baru smlm komeh bersama ngn mak tp sume dh xde.
Mak komeh ase patah tgn ble mak xde,
komeh xde tmpt bergntg sbb sblm ni sume mak yg buat
Tp skrg ni sume ats tgn komeh,
Mak komeh kne kuat nk hdapi sume ni kdg2 komeh ase nk ikt mak
Tp x blh sbb komeh kne kne kuat utk, udin,mursyid n yana.
Komeh igt lg kli terakhr komeh jmp mak,.,
Mak xbg komeh blik srwk, mak nk ikt komeh..puas m.we pjuk mak..
Komeh nangis time tu sbb sdih sgt2 nk tgglkn mak,.,
Iktkn komeh xnk blik komeh nk jg mak nk sume dgn mak,.komeh kne balik komeh kne blaja..
Mak maafkn komeh sbb tgglkn mak time tu..
Cti tu x ckup tp komeh bersyukur sbb dpt jgk komeh jg mak time tu...
Rupanye itu lah kli terakhr komeh jmp mak ptt la brt ati nk tgglkn mak... :(
Stiap kali komeh blik umah sdih sgt2 lg2 msuk blik,
Sbb komeh igt kt mak,
Tp ble komeh blik umah pon komeh sdih jg ble igt blik time komeh jg mak,
Komeh mndi kn mak, komeh suap kn mak mkn, urut2 mak ble pening
Tp ksdhn krg ckit ble suasana tu bising
Tu kdg2 komeh lbh ske ddk kt srwk sbb xnk igt kngn sume tu..
Mak, komeh jeles ble org lain dpt ckp ngn mak dieorg tp komeh...........
Mak jauh kn mcmane nk ckp..
Komeh hnye mampu berdoa utk mak

Mak sdih sgt2 ble aboh cal sruh blik umah time tu,
Tp aboh xckp pon mak xde aboh sruh blik aboh x ckp pon npe,
Aboh ckp kt ika tp die x ckp pn npe,
Komeh dh dpt agk sume tu akn berlaku, (kwn2 trime ksih kt korang sbb tlg sy)
Nseb baik ade kwn2 tlg bg kekuatan komeh.
Komeh ase nk pngsn ble k.zu yg bgtw mak dh xde,
Tp komeh kne kuat kn mak komeh xblh sdih2 kn mak
Mlm tu jgk komeh blik sbb prtolongn kwn2 mak,
Kt airpot tu p.ngah badar ngn driver die jmpt komeh,
Komeh dh xkesah dh smpt jmpt komeh jnji komeh dpt tgk mak time tu,
Tp p.ngah badar anta kome h smpai bentong je kt bentong chik jmpt komeh,
Dlm keta tu bpe kali aboh tlifon komeh tp komeh x angkt pon sbb komeh x blh nk berckp lg,
Dlm keta chik nsht2 komeh srh kuat tp mcm angin je ape yg die ckp,
Dlm fkirn komeh mcmane nk hdapi sume ni,
Komeh berdbr2 ble dh msuk simpang kt umh wan,
Sbb komeh tkt sgt nk hdapi sume tu,
Time komeh smpai tu dh pkul 2pg,
Sume org tggu komeh,
Apik ngn mamat tggu komet kt pntu pgar lg tpkomeh xde kekuatan nk hdapi sume tu,
Komeh xnk msuk umah, xnk tgk mak, 
Komeh nk tgk mak yg blh berckp2 ngn komeh tp x mgkin dpt sume tu,
Chik ngn p.nyah pkse komeh msuk umah,
 time tu aboh xde agknye pon aboh x snggup nk hdapi sume tu
akhirnya komeh msuk jgk.,.,
Time komeh msuk umah komeh nk skujur tubuh mak yg x bergrk lg,

mak sdih sgt time tu,
komeh trus terduduk kt sblh mak, mak dpt ase kn,
komeh menangis dpn mak,
komeh x snggup lg,
org lain pn x snggup pjuk komeh lg,
yg lain sume menangis, lg2 wan,,
m.cu pjuk komeh sruh bce yasin utk mak, m.cu bg nsht kt komeh, m.cu lah yg byk bg nsht time tu,
pas byk yasin tu m.cu sruh bukak kain yg ttp mak.,.,
m.cu sruh tgk mak..
Allah je yg taw perasn komeh time tu, mle2 komeh xnk lme m.cu pjuk komeh srh tgk mak,
Mak maafkn komeh,bkn komeh xnk tp komeh x snggup mak,.,
Akhrnye komeh bkk jgk, komeh tgk sekjp je sbb sdih sgt2 sbb tgk mak xde lg.,.:(
Mlm tu komeh x tdo komeh ddk je sblh mak.,.,
Sdih2.,.,
Mak, komeh kne kuatkn,.,
Mak spnjg ari tu komeh x mkn sbb nk tgk mak,
Komeh nk tgk mak puas2,
Puas m.wk sruh mkn tp komeh xnk,
Yana pngsan mak,.kwn2 die rmai dtg,.
Mursyid nangis mak tp adik kte kuat mak die xnk nangis pn tp komeh tw die pon sdih,
Abil, mia, erina, rafiq pon dtg mak,.
Mak, komeh sdih ble org msuk kn mak kt ctu,
Komeh xnk tp kne jgk, sbb Allah lbh sygkn mak...
Mak,smoge mak aman di sane,
smoge Allah tmptkn mak bersama org yg soleh dan solehah.,
Al-Fatihah.....
Mak, skrg ni komeh dh kuat, komeh xnk sdih2 lg,
Komeh igt psn mak..
InsyaAllah 1 ari nnt kte jmp lg kn mak,.,
Mak, ampunkn slh ngn slp komeh,.
Komeh byk wt slh ngn mak..
Komeh nk jd ank yg solehah.,.
Sy syg mak sgt2~~!!
Ksh syg mak xkn ade pengganti.
Mak srt ni utk mak tp komeh x blh nk bg,.
Komeh smpn dlm blog je ek..
Syg mak..
Mak, komeh nangis lg..maaf mak komeh xnk nangis lg,
Terima kasih sgt2 kt sume yg byk bg smgt dan kekuatan kt sy......


Saturday, March 19, 2011

JANGAN~!!!!

SALAM

jgnlah tnye sy byk kali.,
sy xske awk tnye sy byk kali wahai *kk x special.. :)
kalu sy ckp sy knl, sy knl lah..
janganla tnye byk kali...
kalu sy ckp x knl bru pdn muka!!!
weekkksssss bnci..
x phm bhase ke..
eeeeee...
x yakin ke sy knl..
gedikkkk
nk tnye bnyk2 kali..
kalu sy x knl sy x lyn lah kamu wahai *kk x special...
dh jd x ske kt awk..
maaf ye sbb sy xske awk..
sy dh cne wt2 ske xblh..
tggu lah mse menentukan ble sy blh trime awk..
awk g lah amik ati org lain sy..
tp sy xnk..
walaupon awk baik kn sy start ske 
hnye 1 words sy dh jd xske..
"awk knl ke sy" weeekkksss..
weekkkssss bnci awk...
pdan muke kn sy dh bnci...
lain kali jgn tnye byk kali k *kk x special
maafkan sy~!!!
:(

THANX..

p/s: dlu *kk special skrg dh jd *kk x special..
pdn muke~!!

Tuesday, March 15, 2011

Sunday, March 13, 2011

Thursday, March 10, 2011

surat buat semut..

to: en/cik/puan/tuan
from: tuan burger

kehadapan ketua semut...
kenapa phk tentera tuan makan burger sy...
sy sgt marah n sdih ble phk tentera tuan dtg mnyerang burger sy...
o0o0o0o0 sdih...
sy hrpkn phk tuan sgera beredar dr tmpt persembunyian..
sblm sy baut sesuatu yg drastik ke ats tentera tuan...
sy marah ni!!!!
bks air sy pun tentera2 tuan nk masuk...
sy haus tw sy nk minum..
jgn lah amik brg sy!!!!
sy arap phk tuan phm ye...
thnx semut2!!!!
shhhhhh pegi2 
sy x ske awk...


(merepek2 plak anum ni)
tp mmg sy marah sgt td kt semut2 tu~!!!!!


ni lah slh sorang tentera semut yg dh knyang mkn brger sy...
grrrrrr geram btl..
msti semut2 tu menyanyi mcm ni...


selamat tinggal burger..
dh 2 kli awk jd mangsa semut...
maafkn sy x pndai jg awk...

Wednesday, March 2, 2011

Nk jd org 1st....

salam...

3 MAC 2011~
sy nk jd org 1st wish happy birthday kt gewe sy...
HAPPY BIRTHDAY AMMAR...
yg ke 22..
eh dh tua lah dh mkn bsr angka.. :)
ama 
smOge pjg umO n mrh rzeki..
smOge bhgie n hepI slalu..
ambo, saye ko demo sengoti..
eeeee....
nervOus nk smbt birthday..
i hOpe awk ske tw...
tkt2..
rOmate sy bgtw msti ske pnye..
tp tkt...
ama, snyum... :)
ske lah ama snyum,,
hehe..
pOst kali ni..
special utk ama..
smpena birthday ama..
lalalala~~
pheeewwwiiitttt...
besday bOY bce tw..



pheewwiittt...
ni lah besday bOy..
ama happy birthday..
lalala..
happy birthday tO yoU..
saye demo...
pheewwwiiittt..
hensem demo paka bju tuh..
hikhik..


Saturday, February 19, 2011

ohhh mentor ku...ohhh mentee mu...

salam...
sy nk jmp mentOr sy...ohhhhh Dr.Jamal....sy dtg nk tuntut janji nie...
fuhhh nervous gle nk jmp dr.jamal ni...
dh 4 ming berturut2 sy g ulang alik nk jmp Dr.jamal.....akhirnye..................jeng2......
genap ming ke5..bersamaan 18hb FEB 2011 akhirnye bertemu jgk aku dgn mentor ku....
huhuhu...dgn confidence nye aku ktuk pntu blik die (igt die xde) skali die ade plak...alahai nk gugur ase jntung ni nseb bek ade rOmate tersyg teman...hikhik...TQ rOmate...
Dr.Jamal sy dtg nk tuntut jnji ni.....................................................
sy malu+ segan+nervous+lemah kaki tgn ble jmp Dr.jamal ni...sbb die seorang yg sgt2 caring...eeee ske lah Dr.jamal..lalala~~~die amik brt sal mentee die especially sy ni yg bermslh ni...huhu...
byk die membebel kt sy tp bebelan die tulah yg berguna kt sy...so sy sbg mentee die ni MUST + WAJIB DENGAR nsht yg berguna ni...romate sy pon dgr amik yg dr.jamal nshtkn kt sbb Romate sy ni ade udang d sebalik batu nk jmp dr.jamal ni..hikhik...(dr.jamal yg ckp) sbb die nk anta asgmnt dr.jamal...haha...
nsht punye nsht tbe....................dr.jamal tnye 'eh spe kt luar tu yg 2 org tu. fkulti mane' alamakkkk ape aku nk jwp ni one of them is gewe ambo....lalala...malu ni...abs lah aku...romate sy ni jujur lah plak pegi bgtw dr.jamal sape gerangan org d luar itu....huhuhu....haha dr.jamal sruh die msuk skali dgr...ama+ mama(iqa) dr.jamal pnggil msuk...'awak tinggal bOyfriend awk kt luar' ayt dr.jamal...haha...malu100!!!!!!!!!!!!!!!!
dr.jamal sy nk jd kan dr sbg sy punye smber inspirasi...sy nk jd mcm dr...wlaupon dr bercinte tp dr.jamal jd top couple yg berjaya...AMA kte kne jd mcm dr.jamal taw...kte jgn main2 k...kte study btl2!!!awak dgr kn ape yg dr.jamal ckp...kte kne buat yg terbaik!!!!!! sy nk blaja rjin2 sy xnk main2 dh...sy nk jd mcm dr.jamal walaupon die couple time blaja tp die berjaye...semangat!!!!
trime ksih Dr.jamal sbb bg nsht kt sy 2 ming lg sy jnji sy dtg jmp dr k....
xnk taip dh...lalalala...tata...
salam sume...:)

Tuesday, February 15, 2011

::setelah sekian lama::

salam...
haha~akhirnye tergerak jgk ati ni nk tulis dlm blOg yg pnuh ksh syg ni~~hikhik..
dh lme rOmate sy membebel sruh sy tulis blog tp...................................................
ntah lah sy MALAS sgt nk tulis lg 1 XDE IDEA nk tlis ape..lagi 1 MALU pon ade jgk..
haha...gedik hanum~~
eh lpe plak nk cte sape pemilik tuan blOg yg penuh ksih syg ni.....jeng2~~sape2???????
sape lg klu bkn SY...eh sape SY tu...SY lah....cik HANUM~~hikhik...
eeeeeeee...malu lah plak nk tlis...
nnt lah sy smbung lg...hikhik...
tbe2 ase malu...
len kali ambo cte lg deH...
tata~~salam~~
haha..ni lah rOmate sy yg kuat membebel tu...manis kn die????adik manis~
psssttt adik manis yg tdg hitam tu~~
yg tdg putih tu si gadis pemalu nk tlis blOg td..^_^

best jugok tulih blog ni...hikhik...
tata~~