Sunday, July 31, 2011

maluKah???

SalaM....

entry kali ni nk tnye kt korang sume klu korang sume ade mak tiri adakah korang malu or ase seangkatan dgnnya lah..agak2 kn ape yg korang ase..malu kah? x ske kah? ase benci kah?? ase ssh kah??? penah x korang terpkir...

dlu2 penah jgk terpkir time mak ade lg..tp hati kata x mgkin aku ade sume tu..tup2 arini sy ase sume tu..dlu sy slalu dgr akak kt dpn umah ni gdh ngn mak tiri die..ase gerun d hati tetap ade tp x pernah terlintas d hati nk ase sume tu..tp Alhamdulilah akak tu dh blh trima mak tiri die spenuhnye..dan skrg ni mereka dh jd mcm kwn rapat..adakah sy mcm tu jgk??? ade ari tu sy borak2 ngn mak tiri akak tu..die cite sal pengalaman die time gduh ngn akak tu..die ckp sgt2 perit..die ckp kne cbe lah sesuaikan n hormat lah mcm kte hormat mak btl kte..n then die ade tnye gak sy mcmane keadaan baru sy~~ sy pn hanye mmpu tersnyum x thu nk ckp ape... sbenarnye byk bnde nk ckp kt makcik tu tp biarlah sy simpan saje ape yg sy ase..ckup lah sy hnye cite kt sygku ape yg terjd..

mmg makcik tu perit lalui sume tu tp bg golongan anak tiri ini pon sme ape yg makcik tu rase..klu blh sy nk jerit2 kt dunia sy xnk sume ni..tp sume tu dh x blh d ubah..='= slagi sy mampu bersabar sy akan bersabar tp kdg2 sabar tu x blh nk bendung lg..maafkan sy jika sy agak kurang ajar..ini lah d kata kan takdir..sume tu telah tertulis d atas sana..mmg dlu x penah terpikir nk semua ni..

smlm mak cik sblh umah ade bt knduri sume dok tnye pasal si die sy hnye mampu tersnyum saje n x mmpu berkata2..ase nk lari je dr ctu..lg2 ade sorang makcik ni tnye soalan pnye power gle yg x mmpu dh sy nk snyum..ase nk nangis kt citu jgk tp cbe gak bt co0l!! siap je mkn trus cabut lari mlas dh nk hadap makcik2 tu..adakah itu perasaan malu?? tp x thu nk d ketogori kn ape lg..

aduh ase nk nangis je ble terigt knduri kt umah makcik tu nseb baek die tu x smpai lg time tu tp kebanyakan makcik2 a.k.a geng2 arwah mak dlu dieorg sume ckp si die ade iras2 muka arwah mak tp yg membezakan nye badan je kbykn nya sume same dr segi wrne kulit, btk muka sume same..betulkah??? dh rmai sy dgr org ckp mcm tu.. wlaupon si die ade iras2 muka arwah mak tp hati ini tetap sukar utk menerima nya..='=


gambar arwah mak dgn kami semua..


gambar si die..sama x muka??
muka terpkse bergambar.='=

CUKUP!!!

SaLaM~

4 comments:

Ambozela said...

x same langsung!!!!

die x sama ngan arwah mak...

fauziah hanum said...

ama: btl2 x sme..kte pon setuju dgn ama..

fahmie firas said...

Salam kenal,
nice blog,
done following you,
kalau free singgah blog saya,
bagi komen and nasihat ok..
http://fahmiefiras.blogspot.com/

amina said...

huhu..ada ibu tiri sememangnya xkn serupa dgn mak kita..siapa snggup kn tgk org lain ibarat membasuh kaki msuk kedalam umah kita kn..guna pakai segala yg dlunya jdi hak ibu kita kan..tp.. smua yg terjadi ada hikamhnya.. seha cerita skit pgalaman ada tok tiri..dlu..nak terima tok tiri amat perit..xsama dgn arwah tok yg ada..tp..usia perkahwinan mereka dh menjangkau 10 tahun..mcm2 yg kita boleh tgk..xsmua mak tiri/tok tiri jahat..disaat kita xda di sisi ayah kita.. dialah yg peneman..di saat kak hanum jauh di srwak..mak tiri kak hanum lah yg jg adik2..bnyk sbnrnya yg kita boleh tgk..hanya masa yg mampu merubah..sememangya..ibu kita yg satu2nya..tiada lain mungkin dpt mgantikan..tp..kdtgn dia dlm keluarga sudah ditentukan sejak azali lg..insyallah..ada hikmah semuanya itu..allah mengirimkan dia disebabkan ada perancangan yg lebih baik untuk kak hanum sekeluarga.. chill kak hanum~.. snyum2 selalu..xpe2.. amar ada.. :)