Monday, January 7, 2013

>Bersyukur<

ASSALAMUALAIKUMfinal exam. itulah yg sedang berlaku skrg. study? huh mcm kurang stabil je lg ape yg hendak d study kan. tapi pasni sambung study semula. bkn ape tiba-tiba saya macam berminat nak berkongsi apa itu erti bersyukur. saya macam tertarik dengan satu kata-kata tu. mcm mendalam menusuk ke jiwa ni. :)


"Alhamdulilah..bukan kebahagian yang menjadi kita bersyukur tapi bersyukurlah yang membuat kita bahagia"disini saya nak sentuh. bersyukur ke saya dengan apa yang saya miliki sekarang. tepuk dada tanya hati masing-masing. kalau kita x bersyukur dengan apa yang ALLAH kurnia kan kepada kita mesti kita tidak bahagiakan. so marilah kawan-kawan semua kita ucapkan Alhamdulilah. 


saya bersyukur dengan apa yang ALLAH telah kurniakan. saya ade kebahagian, saya ade kasih sayang, saya ade family, ade saudara-mara, kawan-kawan yang sentiasa memahami dan kekasih hati. alhamdulilah. saya sayang mereka semuanya. :)

bayangkan keluar kita tidak bersyukur dengan ape yang ALLAH kurniakan mesti kita tidak merasai kebahagian itu. terimalah dengan apa yang kita miliki dengan seadanya. kadang-kadang pernah ase lemah, putus asa, sedih, kecewa mungkin ALLAH nak uji kita adakah kita masih ingat untuk mengucupkan syukur.  bayangkan jiwa ALLAH tarik semua nikmat yang telah DIA berikan time tu nak menyesal pon dah xde gunanya.,ALHAMDULILAH. :)
sambung study esok. exam entrepreneurship finance.  doakan saya utk menjawab. InsyaALLAH.8/1/2013 1:15 am

>be a good muslimah<
AL-Fatihah utk kedua ibu bapa kita :) 

4 comments:

Ccomelnye die said...

alhamdulillah =)
all the best for your paper!!

shafizza said...

all d best exam num~~ last sem..hihi

aina halim said...

ayat permulaan perenggan ke-3 tu tak boleh blah. macam nak buat ceramah motivasi. wiwiwiwiwii

ieka said...

baru baca.. lama dah entry hanum...

pakar motivasi... boleh ni...

betoy ckap hanum ape kita dapat perlu bersyukur kan.. alhmdulillah